Warmtepaneel temperatuur

Warmtepaneel temperatuur wordt bereikt door de diverse lagen die opgebouwd zijn, meestal zijn dit metalen of aluminium platen die verwarmd worden door een infrarood carbon folie of draden. Sommige infrarood warmtepanelen zoals de Sunjoy warmtepanelen zijn behandeld met een toermalijncoating die ook nanozilerdeeltjes bevat. Hierdoor zijn de Sunjoy warmtepanelen uitermate geschikt voor mensen met allergieën en spier, bot aandoeningen zoals reuma.

Infrarood warmtepanelen moeten een minimaal oppervlakte straling temperatuur hebben van 95°C. Wanneer de achterzijde van een een infrarood warmtepaneel daarbij ook nog geïsoleerd is zoals bij de Sunjoy warmtepanelen dan wordt 95% van de elektrische energie omgezet in warmte straling wat een zeer hoog rendement is.

Belangrijk bij het maken van een juiste keus is dat u goed geïnformeerd wordt over de oppervlakte temperatuur van een infrarood warmtepaneel. Hoe hoger de oppervlakte temperatuur van het warmtepaneel hoe sneller een ruimte verwarmd is en daarnaast voelt u direct de infrarood warmtestraling op uw lichaam. Warmtepaneelkeuze.nl verkoopt uitsluitend infrarood warmte panelen vanaf 85°C tot de zeer krachtige Vitramo en Welltherm warmtepanelen met 185°C.