Infrarood voorkomt Schimmel

Infrarood voorkomt Schimmel door de infrarood warmtepanelen. Deze zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes en het drogen van de muren cq metselwerk zodat er geen vocht problemen zoals condens en schimmelvorming meer voorkomt. Infrarood voorkomt Schimmel ook bij renovaties en waterschades. Hier is het plaatsen van een infrarood stralingspaneel een ideale oplossing voor het verwarmen van de ruimte. Een infrarood warmtepaneel zorgt voor een snelle werking(verwarmen) zodat de ruimte snel bewoonbaar is.

Naast het vocht gehalte te reduceren kan bij een bouw of verbouwing ook het zout gehalte in het metselwerk gereduceerd worden door het plaatsen van een infrarood warmtepaneel waardoor Infrarood schimmel voorkomt.

Koudebruggen behoren met infrarood warmtepanelen tot het verleden! Een koudebrug is een fout in een component zoals een slecht geïsoleerde buitenmuur of plafond. De warmte gaat dan op een andere manier naar buiten zodat de buitenmuur niet warm wordt en dus vochtig kan blijven en er condens op kan komen. Plaats dus een infrarood warmtepaneel wat zal helpen boven genoemd probleem snel te verhelpen waardoor Infrarood voorkomt Schimmel.

Schimmel kan overal voorkomen en maakt deel uit van onze natuurlijke omgeving. Om te kunnen groeien moet schimmel voedingstoffen hebben zoals vocht maar ook gips, stof en behang. Infrarood warmtepanelen voorkomen dus schimmelvorming doordat de wanden warmte uitstralen en oa vocht geen kans heeft en daardoor schimmel geen voedingstoffen krijgen.