Sunjoy warmtepaneel opbouw

Wat is infrarood?

Infrarood warmtepanelen verwarmen de massa van een ruimte, u kunt dit vergelijken met de zonnestralen die de aarde verwarmen. Of u kunt ook zeggen de zon wordt door de infrarood warmtepanelen naar binnen gebracht.

infrarood straling warmtepaneel straling

 

 

 

 

 

Warmtepanelen zorgen ervoor dat de elektriciteit omgezet wordt in onzichtbare infraroodstraling. Deze infraroodstralingen verwarmen niet de lucht(luchtcirculatie) zoals bij Cv radiatoren, maar wel alle objecten, vloeren, plafond en wanden. Hierdoor wordt de lucht in deze ruimte indirect verwarmd door de objecten, vloeren, wanden en plafond die de warmte uitstralen. Conclusie is dat er geen luchtcirculatie ontstaat met een koude luchtstroom over de vloer en een warme luchtstroom tegen het plafond zoals oa bij Cv radiatoren, pelletkachels en andere soorten radiatoren. Infrarood warmtepanelen verwarmen gelijkmatig de ruimte zonder merkwaardig temperatuur verschil.

convectie luchtcirculatie

 

Verwarmen met Infrarood warmtepanelen heeft ook nog de bijkomstigheid dat het een zeer gezonde warmtestraling is de infraroodstraling. Infrarood warmte straling zorgt voor een beter bloedcirculatie waardoor vooral reuma patienten gebaat zijn bij infrarood verwarming. Daarnaast hebben infrarood warmtepanelen een nanozilvertechnologie die helpt bij diverse soorten allergieën. De nanozilvertechnologie dood namelijk mijten en bacteriën.

Infraroodstralingen van de warmtepanelen zijn totaal ongevaarlijk, de golflengte varieert van 9-14micron. De infrarood straling dringt alleen het menselijk lichaam binnen om een heerlijk warmte gevoel af te geven.