Waar kan je infraroodverwarming voor gebruiken?

Waar kan je infraroodverwarming allemaal voor gebruiken?

Steeds meer woningen maken gebruik van infraroodverwarming in huis. Er zijn verschillende uitvoeringen en vooral toepassingen voor infrarood. Het mooie van infrarood is dat je er alle kanten mee op kan. Je kan elke ruimte in en rond het huis ermee verwarmen. Extra speciaal is dat de verwarming geen gas gebruikt en eigenlijk geen warmte. Infrarood werkt op basis van straling. De straling gaat opzoek naar objecten en deze worden verwarmd. De personen in huis worden bijvoorbeeld door infrarood verwarmd. Doordat alleen objecten verwarmd worden hoef je niet extra te stoken en heb je het altijd aangenaam warm in huis. Dit is natuurlijk ideaal, maar in welke variaties kom je deze verwarmingsvorm tegenwoordig tegen? Er zijn heel veel verschillende elementen waarin infrarood verwerkt wordt. Op deze manier kan je eenvoudig je radiatoren wegwerken in zo’n element.

Infraroodverwarming als paneel.

Eén van de meest bekende vormen van infraroodverwarming is paneelverwarming. Bij deze vorm van verwarming wordt er een paneel opgehangen. Dit paneel gaat in een ruimte op zoek naar aanwezige personen. Deze personen worden direct door de infraroodverwarming opgewarmd. Het is de meest effectieve methode om personen in een ruimte te verwarmen. Je kan de panelen echt overal ophangen zolang ze een mooie stralingshoek hebben. De meeste mensen kiezen ervoor om het paneel weg te werken in het plafond. Het paneel is zo niet in het zicht en je hebt de ruimte om spullen neer te zetten op de plekken waar normaal een radiator zou staan.

Infraroodverwarming in een spiegel.

In een badkamer heb je vaak een beperkte ruimte om een radiator op te hangen. In de meeste badkamers hang je natuurlijk al een spiegel op. Door de verwarming in de spiegel te verwerken hoef je geen extra ruimte te reserveren voor je verwarmingselement. De spiegel staat vaak op een centrale plek in de badkamer. De spiegel infraroodverwarming zorgt er niet alleen voor dat je zelf verwarmd wordt, maar ook de tegels. Je komt zo nooit meer koud de douche uitlopen dankzij de verwarming in de spiegel.

Krijtbord infraroodverwarming

Ben je op zoek naar een leuke manier om infraroodverwarming weg te werken in de kinderkamer? Krijtbord infraroodverwarming zorgt ervoor dat de kinderen altijd verwarmd worden en je tegelijkertijd kan spelen in de kamer. Op het krijtbord kunnen prachtige tekeningen gemaakt worden en heeft de verwarming ook nog eens een functie. Het krijtbord is natuurlijk niet alleen ideaal in de kinderkamer, maar ook op andere plekken in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van zo’n krijtbord in de keuken? Je kan hier mooi notities op maken voor nieuwe recepten of afspraken noteren. Vergeet niet om ook nog een aantekening te maken van de boodschappen die je nog moet halen. Met dit krijtbord merk je al snel dat er meer mogelijk is dan alleen een ruimte verwarmen. Dit maakt infraroodverwarming innovatief en multifunctioneel inzetbaar in en rond het huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *