Infrarood warmtepanelen en gezondheid

Infrarood warmtepanelen en gezondheid van de mens zijn niet langer een issu meer is voor de toekomst. Wetenschappers en ingenieurs hebben jaren onderzoek naar de werking van infrarood verwarming op het menselijk lichaam gedaan. Tegenwoordig bevestigen artsen en klinieken voortaan de voordelen van Infrarood warmtepanelen en gezondheid van het menselijk lichaam. In tal van onderzoeksrapporten wordt de werking van infrarood warmtepanelen beschreven en iedere vraag wordt uitvoerig beschreven.

Wij willen u graag het principe van Infrarood warmtepanelen en gezondheid bijbrengen

Niet alleen het vuil in de lucht is schadelijk voor het menselijk lichaam maar ook de droge lucht en het te weinig verkrijgen van zuurstof is niet goed voor het menselijk lichaam. Onze leefomgeving moet goed worden afgestemd op ons welzijn, dit draagt namelijk bij aan onze gezondheid. Het heeft invloed op onze vitaliteit en stimuleert de stofwisseling. Wanneer u verwarmt met de conventionele radiatoren  wordt de lucht verwarmt en circuleert deze door de woonruimte. Hierdoor verplaatsen schadelijke bacteriën en stof zich gemakkelijk, waardoor onze longen een zwaardere belasting krijgen wat weer kan bijdragen aan een verhoogd risico op oa longkanker.

Het optimaal verwarmen moet dus milieubewust en gezond zijn voor het menselijk lichaam. Infraroodverwarming zorgt voor een kalmerende warmte wat een positieve werking op het menselijke lichaam heeft. Iedereen ademt namelijk ongeveer 23.000 per dag in en uit waardoor de longen zwaar belast worden. Met infrarood verwarming hoeft u dus niet bang te zijn dat uw longen zwaarder belast worden. Het inademen van de lucht wanneer u verwarmt met infrarood warmtepanelen is stof en bacteriën vrij doordat erbij infrarood verwarming geen lucht circulatie plaats vindt. Het openbaren van ademhalingsproblemen gebeurt pas meestal na 15-20 jaar met vaak als oorzaak het verkeerd verwarmen van uw woonruimte.

De meest optimale verwarming methoden is dus het verwarmen van uw woonruimte dmv infrarood warmtepanelen. Infrarood warmtepanelen verwarmen de massa wat gelijk is aan de warmte van zonnestralen. De constante vochtigheid in een woonruimte is met een infrarood verwarming ongeveer 55% het geen zeer gunstig is voor het menselijk lichaam.

Dankzij deze manier van verwarmen wordt ons immuunsysteem versterkt, en worden eventuele toekomstige ziektes vermeden hierdoor lopen Infrarood warmtepanelen en gezondheid samen. De infrarood straling wordt direct omgezet in warmte als die contact maken met het menselijke lichaam, dit noemen we de diepte warmte. Aangezien dat infrarood warmtestraling alle objecten zoals muren, wanden, plafond, vloer meubels ect en mensen verwarmen zal u merken dat de temperatuur 3% lager ingesteld kan worden dan bij verwarming dmv convectie. Hierdoor ontstaat erbij infrarood verwarming ook geen koude brug meer over de vloer, bij infrarood verwarming is zowel de warmte bij het plafond gelijk als aan de vloer. Dit is een wel degelijk verschil met de traditionele conventionele luchtcirculatie. Conclusie met infrarood verwarming heeft u dus veel minder last van Allergieen, Reuma en Asthrose, e daarbij worden de spieren meer ontspannen.